Διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα

//Διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα

Ο μοναδικός ίσως τρόπος για να αντιληφθείτε μια διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα είναι ο προφανής: δεν έχετε (αρκετό) ζεστό νερό. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να ανεβείτε στην ταράτσα και να ψάξετε αν υπάρχουν νερά ή υγρά κοντά στον ηλιακό. Μπορείτε, επίσης, να βάλετε το δάχτυλό σας πάνω στις υδραυλικές ενώσεις για να δείτε αν είναι στεγανές. 

Ο υδραυλικός Θεσσαλονίκη 24 Ώρες σας παρουσιάζει εδώ τις βασικές περιπτώσεις για διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα. Αν παρατηρήσετε κάποια από αυτές, καλό θα ήταν να καλέσετε άμεσα έναν έμπειρο θερμοϋδραυλικό. Επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα διορθώσουμε άμεσα κάθε διαρροή θερμοσίφωνα σε ολη τη Θεσσαλονίκη.

Διαρροή βαρελιού (μπόιλερ) του ηλιακού θερμοσίφωνα

Το βαρέλι (εναλλακτικά: θερμοδοχείο, καζάνι, μπόιλερ) ενός ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να τρυπήσει και να αρχίσει να χάνει νερό επειδή:

  • Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι παλιός και έχει υποστεί πολλές και απότομες αλλαγές θερμοκρασίες. Αυτές οι αλλαγές καταπονούν το μέταλλο του βαρελιού και, αν περάσουν πολλά χρόνια χρήσης, ενδέχεται να το τρυπήσουν.
  • Το ανόδιο του ηλιακού θερμοσίφωνα έχει χαλάσει και θέλει αντικατάσταση. Το ανόδιο είναι ένα εξάρτημα κατασκευασμένο από μαγνήσιο. Βρίσκεται ενσωματωμένο πάνω στην ηλεκτρική αντίσταση του ηλιακού. Σκοπός του είναι να προστατεύει το μπόιλερ από τα μέταλλα που υπάρχουν μέσα στην υδραυλική εγκατάσταση. Αν χαλάσει, το μπόιλερ μένει απροστάτευτο και σταδιακά διαβρώνεται από τα μέταλλα.

 

Διαρροή στις σωληνώσεις και στη σύνδεση συλλεκτη-δεξαμενης του ηλιακού θερμοσίφωνα

Όπως και στην περίπτωση διαρροής ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, η πιθανότητα διαρροών σε παλιές ή μη συντηρημένες σωληνώσεις είναι αυξημενη. Αν παρατηρήσετε κάποια διαρροή στις σωληνώσεις ή τη σύνδεση του ηλιακού συλλέκτη με τη δεξαμενή, θα πρέπει να φροντίσετε για την άμεση αντικατάστασή τους.

 

Διαρροή αντιψυκτικού υγρού που υπάρχει μέσα στο κύκλωμα

Το κύκλωμα μέσα στο οποίο ρέει το ζεστό νερό του θερμοσίφωνα πρέπει να είναι προστατευμένο από τον παγετό. Για αυτό είναι εφοδιασμένο με αντιψυκτικό υγρό. Σε περίπτωση που οι σωλήνες του κυκλώματος τρυπήσουν, το αντιψυκτικό υγρό θα χυθεί, αφήνοντας ολόκληρο το θερμοσίφωνα εκτεθειμένο στις άσχημες καιρικές συνθήκες.

 

Διαρροή βαλβίδας ασφαλείας του ηλιακού θερμοσίφωνα

Η συνηθέστερη αιτία της διαρροής ενός θερμοσίφωνα είναι η βαλβίδα ασφαλείας. Πρόκειται για το εξάρτημα που ρίχνει τη θερμοκρασία και την πίεση του ζεστού νερού που υπάρχει μέσα στο θερμοδοχείο. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται ολόκληρο το μηχάνημα. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο “τρέχουν” οι βαλβίδες ασφαλείας είναι επειδή χαλαρώνουν από την πολλή χρήση. Άλλες φορές καταστρέφονται από την υψηλή πίεση που έχει το νερό στο δίκτυο ύδρευσης.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει αντικατάσταση της χαλαρής βαλβίδας ασφαλείας από έναν έμπειρο υδραυλικό. Διαφορετικά, ο ηλιακός θερμοσίφωνας κινδυνεύει με ανεπανόρθωτη βλάβη.
Ο υδραυλικός Θεσσαλονίκη 24 Ώρες είναι διαθέσιμος για εσάς 24 ώρες, Κυριακή και αργίες!

Καλέστε μας