Διαρροή Καλοριφέρ

//Διαρροή Καλοριφέρ

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα όσον αφορά τα καλοριφέρ είναι η διαρροή καλοριφέρ. Όχι οι μικρές, φυσιολογικές διαρροές που γίνονται όταν εξαερώνουμε το σώμα, αλλά οι μεγάλες, όπως η διαρροή σωλήνα καλοριφέρ, που λερώνουν και φουσκώνουν το πάτωμα. Αν κάποιο σώμα δεν παράγει ζέστη ή κάνει περίεργους θορύβους, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

 

Πού, όμως, οφείλεται συνήθως η διαρροή σωλήνα καλοριφέρ;

Τα αίτια για μια διαρροή σωλήνα καλοριφέρ:

  • Ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης υφίσταται προφανώς απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτό προκαλεί συνεχή διαστολή και συστολή των σωλήνων, δοκιμάζοντας την αντοχή τους και τρυπώντας τους εν τέλει.
  • Το ίδιο πρόβλημα με τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να συμβεί και λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Αν κάποιο κομμάτι του συστήματος θέρμανσης είναι εκτεθειμένο στο κρύο, υπάρχει πιθανότητα οι σωληνώσεις του καλοριφέρ σας να αποκτήσουν διαρροή.
  • Το ίδιο το νερό από τη φύση του προκαλεί διάβρωση και σκουριά στις σωληνώσεις ή στους συνδέσμους. Ειδικά αν οι σωλήνες είναι παλιοί και χωρίς συντήρηση, είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργηθούν τρύπες και κατ’ επέκταση διαρροές.

 

Γιατί να αναθέσετε τη διόρθωση της διαρροής σε έναν έμπειρο υδραυλικό

Εννοείται ότι σε διαρροές μικρής έκτασης η επισκευή μπορεί να γίνει και από εσάς τους ίδιους. Δεν είναι τίποτα το να σφίξετε, για παράδειγμα, τα κλειδιά ή τους δακτύλιους του καλοριφέρ, σε περίπτωση που ανακαλύψετε ότι “τρέχουν”.

Παρόλα αυτά, σε περιστατικά όπου δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, συνιστούμε να καλέσετε άμεσα κάποιον έμπειρο θερμοϋδραυλικό. Και αυτό για δύο βασικούς λόγους:

  • Ένας τέτοιος θερμοϋδραυλικός ξέρει ποια υλικά να χρησιμοποιήσει ανάλογα με το μοντέλο του σώματος και την έκταση του προβλήματος. Έχει το δικό του στόκο ταχείας πήξεως, δοκιμασμένη αδιάβροχη ταινία και μία μεγάλη ποικιλία από κλειδιά που θα “κουμπώσουν” ιδανικά στις σωληνώσεις του καλοριφέρ σας.
  • Σε διαρροές μεγάλου μεγέθους είναι απαραίτητο να αδειάσει το νερό από όλες τις σωληνώσεις. Αυτό προφανώς είναι κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι. Αν το επιχειρήσετε, μπορεί να προκαλέσετε ανεπανόρθωτες ζημιές στο σύστημα θέρμανσης.

Δείτε επίσης σχετικά με υπηρεσίες για καλοριφέρ:

Ξέρουμε πόσο σημαντικό πράγμα είναι η ζέστη για όλους μας και πόσο κρίμα είναι να την στερηθείτε εξαιτίας τέτοιων μικροπροβλημάτων. Ο Υδραυλικός Θεσσαλονίκη 24 Ώρες έρχεται γρήγορα στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα στο 2311 251691 ή στο 6983 739565 και αναλαμβάνει την επισκευή της διαρροής στο καλοριφέρ σας γρήγορα, υπεύθυνα και με σεβασμό στο χώρο σας.

Καλέστε μας