Διαρροή σωλήνα αποχέτευσης

//Διαρροή σωλήνα αποχέτευσης

Η διαρροή σωλήνα αποχέτευσης είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν στα υδραυλικά σας. Το μπάνιο ή η κουζίνα σας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, η υγεία σας κινδυνεύει και ο χώρος σας γεμίζει με ανυπόφορες οσμές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη διαρροή αποχέτευσης είναι το ότι συχνά δεν φαίνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αποχέτευση και οι σωληνώσεις είναι κρυμμένες πίσω από τοίχους.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ευτυχώς κάποια σημάδια που προδίδουν την ύπαρξη διαρροής.

 

Ποιο είναι το βασικό αίτιο που κρύβεται πίσω από τη διαρροή σωλήνα αποχέτευσης;

Τις περισσότερες φορές η πηγή των διαρροών βρίσκεται στη σύνδεση μεταξύ των σωλήνων. Αυτή η σύνδεση είναι φτιαγμένη από έδρανο λαδιού, μία οργανική ίνα με σύντομο κύκλο ζωής. Όταν αυτή φθαρεί, το νερό αρχίζει να τρέχει από μέσα.

 

Τα σημάδια μιας διαρροής αποχέτευσης

Το συχνότερο σημάδι για να βρείτε μία διαρροή αποχέτευσης είναι η ύπαρξη υγρασίας ή μούχλας σε κάποιο τοίχο, δάπεδο ή οροφή. Αν αυτή η μούχλα είναι μεγάλης έκτασης και επανεμφανίζεται όταν την καθαρίζετε, μπορείτε να είστε σχεδόν σίγουροι ότι έχετε να κάνετε με διαρροή. Σε ακόμα σοβαρότερα προβλήματα, μπορεί να παρατηρήσετε βρωμόνερα σε κάποιο σημείο του χώρου σας, τα οποία προφανώς θα προέρχονται από τις τρύπιες σωληνώσεις. Σε καμία περίπτωση μην παραμελείτε αυτά τα σημάδια. Στην καλύτερη θα χαλάσουν την αισθητική και τη λειτουργικότητα του σπιτιού ή της επιχείρησής σας. Στη χειρότερη, όμως, θα διαβρώσουν τα δομικά υλικά του χώρου δημιουργώντας πολύ σοβαρότερα προβλήματα για εσάς.

 

Πώς μπορεί να διορθωθεί η διαρροή ενός σωλήνα αποχέτευσης;

Η διόρθωση σε μία διαρροή αποχέτευσης χωρίζεται σε δύο στάδια: στην ανίχνευση και στην ίδια τη διόρθωση. Για την ανίχνευση της διαρροής χρησιμοποιούνται μηχανήματα όπως οι λεγόμενες θερμοκάμερες. Αυτές λειτουργούν σαν… υπερηχογράφημα του τι γίνεται πίσω από έναν τοίχο και δείχνουν το ακριβές σημείο ύπαρξης υγρασίας. Πώς γίνεται αυτό; Το νερό που “τρέχει” από την αποχέτευση εξατμίζεται, κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο. Η κάμερα δείχνει στο χρήστη ποια είναι αυτά τα σημεία μαρκάροντάς τα με μπλε (“κρύο”) χρώμα.

Άλλα χρήσιμα μέσα κατά την ανίχνευση είναι τα υγρασιόμετρα, τα scanner δομικών υλικών, οι χημικοί δείκτες και φυσικά οι παραδοσιακές ενδοσκοπικές κάμερες σωληνώσεων.

 

Ο Υδραυλικός Θεσσαλονίκη 24 Ώρες διαθέτει όλα τα παραπάνω εργαλεία και υπόσχεται ότι η ανίχνευση μία διαρροής στις αποχετεύσεις θα γίνει στο πι και φι. Έπειτα, θα αναλάβει την αντικατάσταση των συνδέσεων ή την πλήρη αλλαγή των σωληνώσεων, αν χρειαστεί. Και όλα αυτά με αμεσότητα, υπευθυνότητα και έλλειψη ακαταστασίας. Εσείς απλά επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Καλέστε μας