Εγκατάσταση καλοριφέρ

//Εγκατάσταση καλοριφέρ

Μπορεί να έχετε δώσει πολλά χρήματα για την τοποθέτηση ενός καλού λέβητα πετρελαίου ή αερίου. Χωρίς, όμως, την εγκατάσταση καλοριφέρ υψηλής ποιότητας, δύσκολα θα αποκτησετε τη ζέστη που θέλετε στο χώρο σας. Αν σκέφτεστε να επενδύσετε χρήματα στην αντικατάσταση των παλιών σας σωμάτων καλοριφέρ, ο Υδραυλικός Θεσσαλονίκη 24 Ώρεςμπορεί να σας βοηθήσει. Είναι σημαντικό να ξέρετε πριν την τοποθέτηση και εγκατάσταση σωληνώσεων καλοριφέρ ποιοι τύποι καλοριφέρ υπάρχουν διαθέσιμοι και ποιους παράγοντες πρέπει να έχετε στο μυαλό σας κατά την αγορά.

 

Τι τύποι σωμάτων καλοριφέρ υπάρχουν στην αγορά;

Οι δύο βασικοί τύποι καλοριφέρ που υπάρχουν στα καταστήματα είναι τα καλοριφέρ με φέτες (τύπου ΑΚΑΝ) και τα καλοριφέρ πάνελ. Τα καλοριφέρ ΑΚΑΝ είναι τα γνωστά, παλιά σώματα που είχαμε στα σπίτια μας μέχρι και σχετικά πρόσφατα. Είναι κατασκευασμένα από χυτοσίδηρο και χάλυβα. Κυκλοφορούν σε τυποποιημένα πάχη και ύψη ανάλογα με τον αριθμό από φέτες και στήλες νερού που διαθέτουν. Τα σώματα καλοριφέρ τύπου πάνελ άρχισαν να μπαίνουν στα σπίτια μας από τη δεκαετία του 1990 και εξής. Αντί για φέτες διαθέτουν μεγάλες θερμαντικές επιφάνειες (πάνελ), οι οποίες είναι φτιαγμένες από χαλύβδινα ελάσματα. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία πάχους και μήκους.

 

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την εγκατάσταση καλοριφέρ

  • Το πρώτο που πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι το μέγεθος των σωμάτων. Το μέγεθος των καλοριφέρ δεν έχει να κάνει μόνο με τις διαστάσεις του χώρου σας αλλά και με την απόδοση. Όσο μεγαλύτερο είναι το σώμα, τόσο περισσότερη θερμαντική επιφάνεια έχετε στη διάθεσή σας για να ζεσταθείτε. Ειδικά τα καλοριφέρ ΑΚΑΝ χρειάζονται μεγάλο μέγεθος για να θερμαίνουν το χώρο ικανοποιητικά χωρίς να καίνε υπερβολικό καύσιμο.
  • Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι ο χώρος. Καλό θα ήταν τα καλοριφέρ να μπαίνουν σε ψυχρά σημεία του σπιτιού για να αποδίδουν καλύτερα (π.χ δίπλα στην εξώπορτα και τα παράθυρα ή στο βορεινό τοίχο του δωματίου).

Σημασία έχει και ο τύπος του δικτύου από το οποίο τροφοδοτούνται τα σώματα με νερό. Τα καλοριφέρ τροφοδοτούνται ένα-ένα στη σειρά ή παράλληλα ανάλογα με τον αν το δίκτυο είναι μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο. Τέλος, μην παραμελείτε τις προσωπικές ανάγκες του χώρου σας. Αν θέλετε να βάψετε το νέο σας καλοριφέρ για να ταιριάζει με την ανακαίνιση μπάνιου που μόλις κάνατε, καλύτερα επιλέξτε σώματα ΑΚΑΝ. Βάφονται πολύ εύκολα. Αν, πάλι, έχετε μικρά παιδιά και φοβάστε μήπως χτυπήσουν σε κάποια γωνία, καλύτερα βάλτε σώματα πάνελ.

 

Με ένα τηλεφώνημα στο 2311 251691 ή στο 6983 739565 ο Υδραυλικός Θεσσαλονίκη 24 Ώρες θα έρθει σπίτι σας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο καλοριφέρ. Κατόπιν, μπορεί να αναλάβει την εγκατάσταση σωληνώσεων καλοριφέρ, τη σύνδεση των σωμάτων με το λέβητα και τις τελικές ρυθμίσεις.

Καλέστε μας