Εγκατάσταση Λέβητα Αερίου

//Εγκατάσταση Λέβητα Αερίου

Όλο και περισσότερα νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα στρέφονται στο φυσικό αέριο για θέρμανση και ζεστό νερό. Παρόλα αυτά, λίγοι καταναλωτές έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το πώς λειτουργούν οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και κυρίως οι “εγκέφαλοι” που κρύβονται από πίσω, οι λέβητες αερίου. Ο Υδραυλικός Θεσσαλονίκη 24 ώρεςείναι εδώ για να σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στη σωστή επιλογή και εγκατάσταση λέβητα αερίου. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε. Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Γιατί να προτιμήσετε το φυσικό αέριο;

  • Το κυριότερο πλεονέκτημα του φυσικού αερίου δεν είναι άλλο από την τιμή του. Μέχρι στιγμής, το κόστος θέρμανσης με φυσικό αέριο είναι χαμηλότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης. Το φυσικό αέριο εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να ζεσταθούμε το χειμώνα.
  • Μία άλλη ωφέλεια του φυσικού αερίου είναι ο συνδυασμός της θέρμανσής με το ζεστό νερό. ‘Ενας λέβητας αερίου σας βοηθάει να πείτε αντίο στον ηλεκτρικό σας θερμοσίφωνα. Πέρα από το οικονομικό όφελος, σας δίνει και μεγάλη ευελιξία στις καθημερινές δραστηριότητες (π.χ. πλύσιμο πιάτων, μπάνιο κ.ά).
  • Όσον αφορά τον “εγκέφαλο” του συστήματος, οι λέβητες αερίου είναι μικρότεροι και ασφαλέστεροι σε σχέση με τους λέβητες πετρελαίου. Κάνουν καθαρότερη καύση και έχουν μικρό κόστος συντήρησης.
  • Σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του αερίου έπαιξε και η εξάπλωση του δικτύου διανομής. Οι περισσότερες νέες πολυκατοικίες έχουν από πριν εγκατεστημένες τις απαραίτητες σωληνώσεις. Ακόμα, πλέον επιτρέπεται νομικά η ατομική εγκατάσταση φυσικού αερίου χωρίς τη συγκατάθεση της συνέλευσης ιδιοκτητών.

Αν πάλι όλα τα παραπάνω δε σας έπεισαν, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τους λέβητες πετρελαίου εδώ:

 

Τι τύποι από λέβητες αερίου υπάρχουν στην αγορά

Ο λέβητας είναι η συσκευή που μεταφέρει τη θερμότητα στο νερό που κυκλοφορεί μέσα στα καλοριφέρ προκειμένου αυτά να ζεσταθούν. Οι λέβητες φυσικού αερίου που υπάρχουν στην αγορά διακρίνονται με βάση την τεχνολογία και το σημείο στο οποίο τοποθετούνται.

 

Απλοί Λέβητες και Λέβητες Συμπύκνωσης

Τόσο οι απλοί λέβητες αερίου όσο και οι λέβητες συμπύκνωσης παράγουν υδρατμούς κατά την καύση. Διαφέρουν, όμως, στον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύονται αυτούς τους υδρατμούς. Οι απλοί λέβητες που είχαμε μέχρι πρόσφατα στα σπίτια μας απομακρύνουν τους υδρατμούς μέσα από μία καπνοδόχο, προκαλώντας απώλεια ενέργειας και χρημάτων. Αντίθετα, οι λέβητες συμπύκνωσης τους μετατρέπουν σε νερό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ακόμα περισσότερης θερμότητας. Με λίγα λόγια, το νερό ανακυκλώνεται προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση του λέβητα (κατά 15% ως 30%). Πέρα από την αυξημένη απόδοση, οι λέβητες συμπύκνωσης προστατεύουν και το περιβάλλον, γιατί απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα λιγότερα “επικινδυνα” αέρια.

 

Επίτοιχοι και Επιδαπέδιοι Λέβητες

Οι περισσότεροι λέβητες αερίου που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας είναι επιτοίχιοι. Με άλλα λόγια, κρεμιούνται σε κάποιο τοίχο της επιλογής μας. Το βασικό πλεονέκτημα των επίτοιχων λεβήτων είναι η εξοικονόμηση χώρου στο μπαλκόνι μας. Δυστυχώς όμως, δεν είναι αρκετά αποδοτικοί για μεγαλύτερους χώρους, όπως γραφεία, καταστήματα κ.ά. Κάπου εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι επιδαπέδιοι λέβητες αερίου. Κατά κανόνα τοποθετούνται σε υπόγεια ή αποθήκες. Πρόκειται για ογκώδη μηχανήματα με αυξημένες ανάγκες συντήρησης και επίβλεψης. Μπορούν, όμως, να υπερκαλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες του χώρου σας.

 

Πλεονεκτήματα μετά την εγκατάσταση λέβητα αερίου

Η τεχνολογία συμπύκνωσης δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα που έχουν οι λέβητες νέας γενιάς. Πλέον ένας λέβητας αερίου μπορεί να συνδεθεί με τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα μέσω ενός ηλιακού κιτ (solar kit).  Αυτό σημαίνει ότι ο λέβητας παράγει ζεστό νερό για τις ανάγκες σας μόνο όταν το νερό που υπάρχει στον ηλιακό δεν επαρκεί. Το αποτέλεσμα; Ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ζεστό νερό κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Οι “έξυπνες” τεχνολογίες δεν σταματούν, όμως, έξω από το σπίτι μας. Με μία από τις νέες, ψηφιακές θερμοστατικές βαλβίδες/κεφαλές μπορείτε να ρυθμίσετε ξεχωριστά τη θερμοκρασία για κάθε σώμα αερίου που υπάρχει στο χώρο σας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζεστάνετε περισσότερο κάποιους χώρους (λ.χ. μπάνιο, υπνοδωμάτια) και λιγότερο ή καθόλου κάποιους άλλους. Έτσι ο λέβητας δεν καίει μέχρι να πετύχει την ίδια θερμοκρασία σε ολόκληρο το χώρο, εξοικονομώντας ως και 30%.

 

Γιατί χρειάζεται ένας πιστοποιημένος θερμοϋδραυλικός για την εγκατάσταση λέβητα αερίου

Από όλα τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρη η ανάγκη καθοδήγησης από κάποιον πιστοποιημένο θερμοϋδραυλικό. Όλες αυτές οι τεχνολογίες που παρουσιάσαμε είναι θαυματουργές. Μπορούν, ωστόσο, να πάνε χαμένες αν δεν τις εγκαταστήσετε μελετημένα και σωστά. Το σημαντικότερο, όμως, που σας διασφαλίζει ένας θερμοϋδραυλικός δεν είναι τα χρήματα και οι συμβουλές. Είναι η ασφάλειά σας. Βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση λέβητα αερίου θα ακολουθεί τα πρότυπα ασφαλείας της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ο λέβητας αερίου και οι σωληνώσεις θα πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο σας. Αναζητήστε  συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία και συντήρηση λέβητα φυσικού αερίου.

 

Ο Υδραυλικός Θεσσαλονίκη 24 Ώρες μπορεί να αναλάβει την τοποθέτηση και σύνδεση λέβητα φυσικού αερίου τόσο σε έναν χώρο, όσο και σε ολόκληρη πολυκατοικία. Και στις δύο περιπτώσεις γίνεται αυτοψία στο χώρο εγκατάστασης προκειμένου να καταγραφούν οι ιδιαιτερότητές του. Η αυτοψία γίνεται πάντα παρουσία του ιδιοκτήτη του χώρου ή του διαχειριστή της πολυκατοικίας.

Στη συνέχεια, επικοινωνούμε με τους ενδιαφερόμενους και τους ενημερώνουμε για τις διαθέσιμες επιλογές για λεβήτες αερίου και το κόστος. Οι τελικές εργασίες περιλαμβάνουν αποσύνδεση από το παλιό δίκτυο, πέρασμα νέων σωλήνων, τοποθέτηση λέβητα αερίου και ενεργοποίηση.

Καλέστε μας