Επισκευή διαρροή καζανάκι

//Επισκευή διαρροή καζανάκι

“Τρέχει” το καζανάκι σας και ψάχνετε λύση; Έχετε δύο επιλογές. Πρώτον, να το αντικαταστήσετε με ένα νέο. Δεύτερον, να το επισκευάσετε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η επισκευή στο καζανάκι επαρκεί και είναι πολύ πιο συμφέρουσα από μια νέα αγορά. Και αυτό γιατί η διαρροή μπορεί να σταματήσει απλώς αλλάζοντας ένα ή δύο εξαρτήματα του μηχανισμού.

 

Αμέσως παρακάτω σάς παρουσιάζουμε τα εξαρτήματα του μηχανισμού που υπάρχει σε ένα καζανάκι, καθώς και τις αιτίες για τις οποίες αυτό μπορεί να “τρέχει”. Για όλα τα υπόλοιπα είμαστε στη διάθεσή σας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στο 2311 251691 ή στο 6983 739565. Η αλλαγή μηχανισμού στο καζανάκι σας ποτέ δεν έχει υπάρξει ευκολότερη!

 

Από τι αποτελείται ο μηχανισμός σε ένα καζανάκι;

Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι τύποι μηχανισμών στην αγορά. Παρόλα αυτά, ο πιο συνηθισμένος είναι ο λεγόμενος μηχανισμός αέρος. Αυτά είναι τα βασικά εξαρτήματά του:

  • Βαλβίδα απελευθέρωσης νερού: Από εδώ απελευθερώνεται το νερό μέσα στη λεκάνη όταν τραβάμε το καζανάκι.
  • Βαλβίδα εισαγωγής νερού: Από εδώ εισάγεται και πάλι νερό για να ξαναγεμίσει το καζανάκι.
  • Μπάλα αέρα: Όπως φαίνεται και από το όνομά της, πρόκειται για μια φούσκα γεμισμένη με αέρα, η οποία επιπλέει στο νερό. Όταν το καζανάκι είναι γεμάτο μέχρι πάνω, φράσσει τη βαλβίδα εισαγωγής νερού για να μην ξεχειλίζει το καζανάκι. Όταν το τραβάμε και αδειάζει, κλείνει τη βαλβίδα απελευθέρωσης για να αρχίσει να ξαναγεμίζει η δεξαμενή με νερό.
  • Αλυσίδα: Είναι συνδεδεμένη με το μοχλό ή το κουμπί που πατάμε όταν τραβάμε το καζανάκι. Ανοίγει τη βαλβίδα απελευθέρωσης και ταυτόχρονα τη βαλβίδα εισαγωγής νερού
  • Σωλήνας υπερχείλισης: Από εδώ περνά το νερό που καταλήγει μετά χύμα μέσα στη δεξαμενή ενώ γεμίζει το καζανάκι. Φροντίζει ώστε να γεμίζει το καζανάκι μέχρι πάνω.

 

Γιατί το καζανάκι “τρέχει” συνέχεια μέσα στη λεκάνη;

Οι συνηθέστερες αιτίες που κρύβονται πίσω από τη διαρροή νερού στο καζανάκι είναι οι εξής:

  • Χαλασμένη βαλβίδα εισαγωγής νερού: Σε αυτή την περίπτωση ολόκληρη η λειτουργία του μηχανισμού διαταράσσεται και η βαλβίδα απελευθέρωσης παραμένει ανοιχτή, απελευθερώνοντας συνέχεια νερό στη λεκάνη.
  • Χαλασμένη βαλβίδα απελευθέρωσης νερού: Με το πέρασμα του χρόνου η βαλβίδα απελευθέρωσης γίνεται πιο άκαμπτη και δεν ανοιγοκλείνει όπως πρέπει. Πρέπει, λοιπόν, να αντικαθίσταται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, αν θέλετε να προλάβετε τυχόν διαρροές.
  • Αλυσίδα με λάθος μήκος: Αν η αλυσίδα του καζανακιού είναι πολύ κοντή ή πολύ μακριά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επηρεάζει τη λειτουργία της βαλβίδας απελευθέρωσης. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί προσαρμογή του μήκους της.

 

Γιατί στάζει νερό έξω από το καζανάκι;

Κάποιες φορές, πάλι, η διαρροή στο καζανάκι γίνεται εκτός λεκάνης (π.χ. από κάτω). Αυτού τους είδους οι διαρροές γίνονται συνήθως αν έχουν χαλαρώσει οι βίδες που κρατούν το καζανάκι πάνω στη λεκάνη ή αν έχει φθαρεί η λεγόμενη εμμανουέλα, δηλαδή το λάστιχο που τοποθετείται στη βάση του μηχανισμού και τον ενώνει με τη λεκάνη.

Καλέστε μας