Σύνδεση ηλεκτροβάνας

//Σύνδεση ηλεκτροβάνας

Η ηλεκτροβάνα/ηλεκτροβαλβίδα είναι ουσιαστικά ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του κεντρικού συστήματος θέρμανσης. Όπως δείχνει και το όνομά της, ενεργοποιείται μέσω ηλεκτρικού σήματος. Σκοπός της είναι να επιτρέπει και να ρυθμίζει τη ροή του ζεστού νερού θέρμανσης στο χώρο σας. Αν μένετε σε πολυκατοικία, ίσως ήδη γνωρίζετε ότι κάθε διαμέρισμα έχει τη δική του προσωπική, ηλεκτροβάνα. Μία ηλεκτροβάνα καλοριφέρ αποτελείται από το ηλεκτρονικό μέρος και το υδραυλικό μέρος. Το ηλεκτρονικό μέρος περιλαμβάνει το μοτέρ λειτουργίας και τα απαραίτητα καλώδια ενώ το υδραυλικό μέρος είναι ουσιαστικά το σπείρωμα μέσα από το οποίο περνάει το νερό. Οι ηλεκτροβάνες διατίθενται στην αγορά σε μια μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών (π.χ. αντοχή σε πίεση, διάσταση σπειρώματος).

 

Γιατί χρειάζεται ένας πιστοποιημένος θερμοϋδραυλικός για τη σύνδεση μίας ηλεκτροβάνας;

Ο Υδραυλικός Θεσσαλονίκη 24 Ώρες συνιστά να μην αναθέτετε τη σύνδεση της ηλεκτροβάνας σε μη πιστοποιημένους επαγγελματίες. Διαφορετικά, τα ηλεκτρολογικά του συστήματος θέρμανσής σας θα βρεθούν σε μεγάλο κίνδυνο. Μην ξεχνάτε ότι το μοτέρ της ηλεκτροβάνας συνδέεται άμεσα με τον πίνακα αυτονομίας της πολυκατοικίας σας. Μία λανθασμένη σύνδεση μπορεί να  προκαλέσει βραχυκύκλωμα και να καταστρέψει τον πίνακα, την ηλεκτροβάνα και το θερμοστάτη του διαμερίσματος.

Επίσης, τυχόν λάθη στη διαδικασία μπορεί να αφήσουν κενά ασφαλείας, τα οποία θα εκμεταλλευτούν επιτήδειοι για να κλέψουν θέρμανση από εσάς.

 

Για αυτό, μην ρισκάρετε. Εμπιστευθείτε την τοποθέτηση στον ειδικό με ένα τηλεφώνημα στο 2311 251691 ή στο 6983 739565.

Καλέστε μας