Σύνδεση και τοποθέτηση κυκλοφορητή

//Σύνδεση και τοποθέτηση κυκλοφορητή

Κυκλοφορητής. Ένα από τα πιο απαραίτητα εξαρτήματα σε ένα σύστημα κεντρική θέρμανσης. Και μία καλή δικαιολογία για τους… σφιχτοχέρηδες διαχειριστές που δεν θέλουν να καίγεται πολύ πετρέλαιο ή φυσικό αέριο μέσα στην πολυκατοικία. Ο Υδραυλικός Θεσσαλονίκη 24 ώρες είναι εδώ για να σας εξηγήσει τι είναι οι κυκλοφορητές και πώς μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση ενός συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε. Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Τι είναι ο κυλοφορητής και σε τι χρησιμεύει;

Με απλά λόγια, ο κυκλοφορητής είναι το “ασανσέρ” του νερού που κυκλοφορεί μέσα στο σύστημα θέρμανσης. Βοηθάει το ζεστό νερό, που ήδη είναι ελαφρύτερο από το κρύο, να “ανέβει” στα σώματα καλοριφέρ και έπειτα να επιστρέψει πίσω, αφού έχει κρυώσει, για να ξαναζεσταθεί. Με δύο λόγια, είναι μία αντλία που σπρώχνει και τραβάει νερό. Σήμερα στην αγορά κυριαρχούν οι κυκλοφορητές που λιπαίνονται από το ίδιο το νερό (υδρολίπαντοι), γιατί είναι αθόρυβοι και πιο ανθεκτικοί από εκείνους που λιπαίνονται με λάδι (ελαιολίπαντοι). Πλέον υπάρχουν και οι λεγόμενοι inverter κυκλοφορητές, οι οποίοι εξοικονομούν ενέργεια και προσαρμόζουν την παροχή νερού ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε συστήματος κεντρικής θέρμανσης.

Όσον αφορά τα βασικά εξαρτήματα ενός κυκλοφορητή, αυτά είναι η φτερωτή που σπρώχνει το νερό, ο κινητήρας, το κέλυφος μέσα στο οποίο βρίσκεται η φτερωτή και το κουτί με τις απαραίτητες ηλεκτρικές συνδέσεις.

 

Γιατί χρειάζεται ένας πιστοποιημένος θερμοϋδραυλικός για την τοποθέτηση ενός κυκλοφορητή;

  • Ένας θερμοϋδραυλικός μπορεί να υπολογίσει τα κατάλληλα watt ισχύς για τον κυκλοφορητή σας, ανάλογα με τους ορόφους της πολυκατοικίας, τον αριθμό των διαμερισμάτων, το μήκος των σωληνώσεων κτλ.

Να θυμάστε ότι ένας αδύναμος κυκλοφορητής δυσκολεύεται να στείλει το ζεστό νερό στους τελευταίους ορόφους ενός κτιρίου. Για αυτό και συχνά χρησιμοποιείται ως δικαιολογία από τους διαχειριστές που αφήνουν τους ενοίκους να κρυώνουν για οικονομία. Από την άλλη, ένας υπερβολικά ισχυρός κυκλοφορητής καίει πολύ ρεύμα, εκτινάσσοντας το κόστος του ηλεκτρικού για όλη την πολυκατοικία.

  • Η ηλεκτρική σύνδεση του κυκλοφορητή μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη αν γίνει από μη ειδικούς, για προφανείς λόγους.
  • Χρειάζεται μία αναλυτική μελέτη του κεντρικού συστήματος θέρμανσης και των μερών αυτού για να “κουμπώσει” κατάλληλα ο κυκλοφορητής. Ένας μη καταρτισμένος τεχνίτης δεν έχει τις γνώσεις και την πείρα για να αναλάβει αυτό.

 

Ο Υδραυλικός Θεσσαλονίκη 24 Ώρες είναι ένας τεχνικός πιστοποιημένος από το Σύνδεσμο Εγκαταστατών Υδραυλικών, Θερμικών Και Κλιματιστικών Έργων του νομού Θεσσαλονίκης. Καθημερινά αναλαμβάνει την εγκατάσταση και συντήρηση δεκάδων συστημάτων θέρμανσης. Επικοινωνήστε μαζί του και η σύνδεση του κυκλοφορητή στην πολυκατοικία σας θα είναι ζήτημα χρόνου.

Καλέστε μας