Τοποθέτηση λεκάνης

//Τοποθέτηση λεκάνης

Το επίκεντρο του μπάνιου μας και σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι μας. Η λεκάνη της τουαλέτας μπορεί να θεωρείται το πιο “άχαρο” είδος υγιεινής αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ρόλο που παίζει στην υγεία και την ποιότητα ζωής μας. Τι σημαίνει αυτό, κατ’ επέκταση; Ότι είναι καλό να επενδύετε κάποια χρήματα στην αλλαγή της λεκάνης σας κάθε 10 περίπου χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα που θα βλάψουν την υγεία σας.

 

Γιατί είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της λεκάνης τουαλέτας;

Μία παλιά λεκάνη τουαλέτας βουλώνει ευκολότερα, ειδικά αν είναι παλιό μοντέλο. Το αποτέλεσμα; Κακοσμία, επιβάρυνση της υγείας σας, ακόμα και πλήρης αδυναμία χρήσης της λεκάνης. Ακόμα, είναι πολύ συχνό φαινόμενο το ράγισμα της πορσελάνης στις παλιές λεκάνες. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να υπάρξουν διαρροές ή και σπάσιμο της λεκάνης, αν το ράγισμα βαθύνει πολύ. Αλλά ακόμα και αν δεν συμβούν τα παραπάνω, οι παλιές λεκάνες τουαλέτας μυρίζουν άσχημα και πιάνουν ευκολότερα πουρί. Σε κάθε περίπτωση, η υγεία σας υποβαθμίζεται.

 

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την τοποθέτηση μιας λεκάνης τουαλέτας;

Η σύνδεση μίας λεκάνης με την αποχέτευση είναι σχετικά εύκολη διαδικασία σε σχέση με άλλες υδραυλικές εργασίες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξει κάποιος.

  • Υλικά: Χρειάζεται προσεκτική εξέταση των υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένη η λεκάνη. Δίνοντας λίγα χρήματα παραπάνω, μπορείτε να εξασφαλίσετε αυξημένη αντοχή και προστασία της υγείας σας. Για παράδειγμα, η πορσελάνη υψηλής ποιότητας είναι πιο άθραυστη, αδιάβροχη και ανθεκτική στο λέρωμα σε σχέση με την πορσελάνη χαμηλότερης ποιότητας. Επίσης, οι ορειχάλκινες βίδες είναι πιο ανθεκτικές στη διάβρωση.
  • Τύπος λεκάνης: Στην αγορά υπάρχουν άπειρες λεκάνες τουαλέτας. Όσον αφορά την τοποθέτηση, υπάρχουν οι επιδαπέδιες (στερεώνονται στο πάτωμα) και οι κρεμαστές (κρέμονται στον τοίχο λίγο πιο πάνω από το πάτωμα). Όσον αφορά το είδος του καζανακιού, υπάρχουν οι λεκάνες χαμηλής πίεσης (το καζανάκι είναι βιδωμένο πάνω ή λίγο πιο ψηλά από τη λεκάνη) και οι λεκάνες υψηλής πίεσης (το καζανάκι είναι βιδωμένο πολύ πάνω από τη λεκάνη). Όσον αφορά τη θέση του σιφωνιού, υπάρχουν λεκάνες με το σιφώνι κάτω ή από πίσω.
  • Ακρίβεια στις διαστάσεις: Μία λεκάνη τουαλέτας πρέπει να τοποθετηθεί τελείως ίσια και να μην γέρνει. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ένα αλφάδι και λίγος στόκος. Επιπρόσθετα, πρέπει να απέχει συγκεκριμένη απόσταση από τον τοίχο. Άρα, παίζει ρόλο και το μήκος του σωλήνα της αποχέτευσης.
  • Κανόνες υγιεινής: Αποσυνδέοντας το καζανάκι μπορεί να τρέξουν βρώμικα νερά. Το ίδιο ισχύει και για την παλιά λεκάνη.

 

Ένας άλλο εχθρός της υγιεινής μας είναι και οι αναθυμιάσεις της αποχέτευσης. Για αυτό συνίσταται να βουλώνουμε την οπή της αποχέτευσης με ένα παλιό πανί μέχρις ότου απομακρύνουμε την παλιά λεκάνη και φέρουμε την καινούργια. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν φορώντας ειδικά γάντια για να μην φέρουμε τα χέρια μας σε επαφή με ακαθαρσίες.

Με τον Υδραυλικό Θεσσαλονίκη 24 Ώρες η αλλαγή της λεκάνης τουαλέτας γίνεται πανεύκολα, χωρίς να βγείτε από τη ρουτίνα σας. Απλά καλέστε μας στο 2311 251691 ή στο 6983 739565 και εμείς θα αναλάβουμε όλα τα υπόλοιπα.

Καλέστε μας