Τοποθέτηση μπαταρίας μπάνιου

//Τοποθέτηση μπαταρίας μπάνιου

Τα τελευταία χρόνια οι παραδοσιακές βρύσες αντικαθίστανται ολοένα και περισσότερο από μεικτικές μπαταρίες τελευταίας τεχνολογίας. Το γιατί είναι προφανές. Προσφέρουν καλύτερη μίξη ζεστού και κρύου νερού, είναι πιο στεγανές και έχουν μοντέρνο design. Δυστυχώς, όμως, η τοποθέτηση μιας καλής μπαταρίας νιπτήρα δεν σημαίνει ότι θα ξενοιάσετε για πάντα. Ακόμα και τα πιο ανθεκτικά μοντέλα σταδιακά φθείρονται και μπορούν να σας προκαλέσουν προβλήματα κατά τη χρήση. Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να φροντίσετε άμεσα για την αντικατάστασή της παλιάς σας μπαταρίας.

 

Γιατί είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της μπαταρίας μπάνιου;

  • Για λόγους υγείας: Μία φθαρμένη μπαταρία μπάνιου επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του νερού που περνά από μέσα της, αφού δεν το φιλτράρει κατάλληλα ή το επιβαρύνει με άλατα, σκουριές κτλ. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για το σώμα σας και συγκεκριμένα για το δέρμα, τα μάτια ή τα μαλλιά σας.
  • Για λόγους λειτουργικότητας: Όπως και καθετί που χαλάει, οι μπαταρίες μπάνιου μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα μικροπροβλήματα στην καθημερινότητά σας. Μπορεί η μίξη του ζεστού νερού με το κρύο να μην γίνεται σωστά ή η μπαταρία να “χάνει”, ζημιώνοντας την τσέπη σας. Άλλες φορές ενδέχεται να ακούτε παράξενους θορύβους από τη μπαταρία ή να μην μπορείτε καν να την ανοίξετε γιατί έχει σφίξει υπερβολικά από τα άλατα. Σε κάθε περίπτωση, δημιουργούνται προβλήματα που δεν θα είχατε με μία καινούργια μπαταρία.
  • Για λόγους αισθητικής: Μερικές φορές δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χιλιάδες ευρώ για την πλήρη ανακαίνιση του μπάνιου σας. Αρκεί να αλλάξετε τον παλιό εξοπλισμό. Συχνά μία παλιά μπαταρία μπάνιου είναι θαμπή από τα άλατα και τη σκουριά, δείχνει βρώμικη και έχει ξεπερασμένο στυλ. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν παρελθόν εύκολα και οικονομικά με την τοποθέτηση μία νέας μπαταρίας μπάνιου.

 

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μία νέα μπαταρία μπάνιου;

Αν, λοιπόν, πάρετε την απόφαση να τοποθετήσετε μία καινούργια μπαταρία μπάνιου στην τουαλέτα σας, να θυμάστε ότι:

  • Η καινούργια μπαταρία πρέπει να “πατήσει” ακριβώς πάνω στην παροχή νερού. Για αυτό, το ιδανικό θα ήταν να βγάλετε την παλιά μπαταρία και να την πάρετε μαζί σας στο μαγαζί από όπου θα αγοράσετε την καινούργια.
  • Το σημείο σύνδεσης της μπαταρίας με τους σωλήνες της ύδρευσης πρέπει να στεγανοποιηθεί πλήρως. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχετε απώλειες νερού.
  • Έχει μεγάλη σημασία ο αριθμός οπών που έχει κάθε μπαταρία. Στην αγορά υπάρχουν μπαταρίες μία οπής, δύο οπών (τύπου γέφυρα) και τριών οπών. Για παράδειγμα, οι μπαταρίες που έχουν τους διακόπτες ελέγχου της θερμοκρασίας ξεχωριστά από το ρουξούνι θεωρούνται μπαταρίες τριών οπών, γιατί χρειάζονται τρεις υποδοχές για να λειτουργήσουν. Αν επιλέξετε ένα μοντέλο με περισσότερες οπές από την παλιά σας μπαταρία, θα πρέπει ενδεχομένως να αλλάξετε τις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις και/ή το νιπτήρα.
  • Μία μπαταρία μπάνιου δεν πρέπει να κρίνεται (μόνο) από την εμφάνιση και το κόστος αγοράς της, αλλά κυρίως από το υλικό κατασκευής, τη χώρα προέλευσης και τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών.

 

Με τον Υδραυλικό Θεσσαλονίκη 24 Ώρες μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές τις σκοτούρες και να βάλετε στο μπάνιο σας μια μπαταρία που θα χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια.

Αναλαμβάνουμε την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου με βάση τις ανάγκες και το budget σας. Στη συνέχεια ερχόμαστε σπίτι σας, βγάζουμε την παλιά μπαταρία και εγκαθιστούμε την καινούργια μέσα σε ένα απόγευμα. Εσείς αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Καλέστε μας